Narancsos sárgarépa saláta Kikkoman módra

Összetevők 4 főre:
8 db sárgarépa
3 db narancs
4 tavaszi hagyma
4 ek. narancs juice
2 ek. olívaolaj
3 ek. barna cukor
100 g tökmag
6 ek. Kikkoman szója szósz
3 ek. szárított zöldségkeverék por
2 ek. fehér balzsam ecet
½ tk. mustár
½ tk. cukor
½ csokor metélőhagyma (snidling)

A sárgarépát megmossuk, megházmozzuk és lereszeljük. A narancs héját is lereszeljük, majd fevágjuk kisseb kockákra. A tavaszi hagymákat megmossul és eltávolítjuk a felső réteget és kis karikákra vágjuk. Az eddig előkészített alapanyagokat 2 evőkanál narancslével és olivaolajjal összekeverjük. A barnacukrot egy teflonos lábosban felmelegítjük, és karemellizáljuk meg a tökmagokat, majd hozzáöntünk 1 evőkanál Kikkoman szója szószt! A megmaradt szójaszószt, narancslevet és szárított zöldségeket és a balzsam ecetet összekeverjük, hozzáadjuk a mustárt és a cukrot, és elkészítjük a dressinget. Ezután megmossuk a metélőhagymát és apróra vágjuk. Összekeverjük a dresszinggel és ráöntjük a friss alapanyagokra. Összetörjük a karamellizált pirított tökmagokat kis darabokra. A salátát a pirított tökmaggal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!

Elkészítési idő: 20 perc
Energia 1 adagban: 1152 kJ / 275 kcal
vissza a receptekhez