Szójás – chillis karamellizált csirkeszárnyak

Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
4 ek. lágy világosbarna cukor
2 ek. rizsecet
6 ek. Kikkoman Szójaszósz
1-2 piros chilli, finomra aprítva, plusz a tálaláshoz
1 ek. szezámmag
2 citrom, gerezdekre vágva

Elkészítés:
A sütőt 220 °C-ra (gázsütőt 200 °C) előmelegítjük. A csirkeszárnyakat egy lapos tepsibe tesszük és kb. 20 percig sütjük.

A hozzávalókat összekeverjük. Miután elkészültek a csirkeszárnyak, ráöntjük a szószt és jól összekeverjük, hogy mindenhol befedje. Még 15-20 percig sütjük. Közben 5 percenként megkeverjük, hogy a cukor ne égjen meg, a szárnyak pedig végig mázzal bevonva maradjanak, amíg azok ragacsosak és átsültek nem lesznek. Egy tálaló edénybe kiszedjük, és a tepsiben visszamaradt karamellizált cukrot a szárnyakra öntjük. Kicsit hagyjuk hűlni. Tálaláskor citromot facsarunk rá és megszórjuk chilivel.
vissza a receptekhez