Teriyaki oldalas burgonyasalátával

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 45 perc + 2½ óra sütési idő

HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:

Az oldalashoz:
1,2-1,5 kg sertésborda (lehetőleg plusz hússal a csontokon)
150 ml Kikkoman Teriyaki szósz sült fokhagymával
2 tk paradicsompüré
2 evőkanál agavé szirup
3 evőkanál Kikkoman természetesen érlelt szójaszósz
200 ml sör (helyettesíthető pl. almalével)
15 szál kakukkfű

A salátához:
1 chili
2 evőkanál szezámmag

600 g főtt burgonya
2 főtt tojás
1/4 uborka
4 zöldspárga
6 evőkanál majonéz
3 evőkanál Kikkoman természetesen érlelt szójaszósz
1 citrom
Kerti zsázsa (elhagyható)

Oldalas:
Távolítsuk el a hártyát az oldalasról. Keverjük össze a teriyaki szószt, a paradicsompürét, az agavé szirupot és a szójaszószt. Az oldalast megkenjük a pác egy részével, és a kakukkfű ágakkal együtt alufóliára helyezzük. Közvetlenül az fólia lezárása előtt, öntsük rá a sört.
Süssük sütőben vagy grillen 140-150°C-on 2 és fél órán keresztül. Ezután nagy, közvetlen hőfokon grillezzük meg, miközben meglocsoljuk a maradék páccal. A bordáknak aranynak és ragacsosnak kell lenniük. Tálalás előtt finomra vágott chilivel, szezámmaggal és friss kakukkfűvel díszítjük.

Saláta:
A főtt burgonyát kockákra vágjuk, és óvatosan összetörjük. A főtt tojást, az uborkát és a spárgát apróra vágjuk. Keverjük össze a majonézt, a szójaszószt, a citromlevet, a citromhéjat és a borsot. Keverjük össze a burgonyával és a többi hozzávalóval. Kerti zsázsával díszítjük, és a teriyaki oldalassal tálaljuk.
vissza a receptekhez