Zöldségnyárs

Minden grillező klasszikusa, a shish kebab. Ez a recept egy zöldséges változat, cukkinivel, padlizsánnal, és újhagymával elkészítve.
Grillezve igazi finomság.

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30 perc
KALÓRIA ÉRTÉK: (adagonként) 481 kJ / 115 kcal
Zsír: 3 g Fehérje: 4 g Szénhidrát: 18 g

HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:
• 400 g cukkini
• 400 g pirospaprika
• 300 g padlizsán
• 150 g újhagyma

Pác:
• 2 evőkanál olívaolaj (20 g)
• 1 evőkanál Kikkoman természetesen érlelt szójaszósz (20 g)
• 2 evőkanál limelé (20g)
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
• 1 evőkanál apróra vágott bazsalikom

ELKÉSZÍTÉS:
1. A megmosott zöldségeket kb 3x3 cm-es darabokra vágjuk.
2. Keverjük össze az olívaolajat a Kikkoman szójaszósszal,kinyomott fokhagymával, lime levével és apróra vágott fűszernövényekkel. A kapott páccal öntsük le a zöldségeket. Tegyük félre őket 15 percre.
3. Forró serpenyőben, vagy grillen mindkét oldalukat megsütjük.
4. Kenyérrel vagy más ételek mellé köretként, bazsalikommal és petrezselyemmel tálalhatjuk.
vissza a receptekhez