Citromos szójás csirkecombok tepsiben

Hozzávalók 4 adaghoz:
8 bőrös csirkecombfilé
4 ek. Kikkoman szójaszósz
citromlé és citromhéj
1 fej hagyma apróra kockázva
2 zúzott fokhagymagerezd
1 ek. rozmaring, apróra vágva
50 g zsemlemorzsa
400 g hámozott, negyedelt sárga burgonya
2 fej hámozott, negyedelt vöröshagyma
1 citrom, felezve
1 fej fokhagyma, vízszintesen felezve
fekete bors
2 ek. olívaolaj
petrezselyemzöld, díszítéshez

Elkészítés:
A csirkecombokat bepácoljuk a Kikkoman szójaszósszal, a citromlével, a citromhéjjal és a cukorral, majd legalább 2 órát állni hagyjuk. A hagymát és fokhagymát kevés olajon körülbelül 5 percig pirítjuk, amíg meg nem puhulnak, majd hozzáadjuk a rozmaringot és a zsemlemorzsát. A csirkecombokat kivesszük a pácból és lerázzuk a fölösleget. A pácot félretesszük későbbi locsolgatáshoz. A combokat egy éles késsel felvágjuk és megtöltjük, majd fogpiszkáló segítségével összetűzzük.

A burgonyákat 5 percig előfőzzük, majd egy tepsibe tesszük a csirkével együtt, a negyedelt vöröshagymával, a felezett citrommal és fokhagymával. Ízlés szerint megszórjuk borssal. Egy kevés olívaolajat csepegtetünk rá és 200°C-on 1 óra 20 percig sütjük. Mielőtt teljesen elkészül, rászórjuk a maradék zsemlemorzsát, majd visszatesszük a sütőbe, míg aranybarna nem lesz.

Tálalásnál megszórjuk némi petrezselyemzölddel és citromlevet facsarunk rá.

Jó étvágyat kívánunk!
vissza a receptekhez