Csirkés egytálétel kuszkusszal

Hozzávalók 4 adaghoz:
4 bőrös csirkemell
100 g szeletelt chorizo kolbász
1 vöröshagyma, kockázva
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 ág friss kakukkfű
½ zöld chilli paprika, magozott, kockázva
½ teáskanál fűszerpaprika
100 ml fehérbor
400 g konzerv paradicsom
2 ek. Kikkoman szójaszósz
400 ml csirke alaplé
1 tk. cukor
200 g kuszkusz
fél citrom leve
fekete bors ízlés szerint
3 ek. aprított petrezselyemzöld

Elkészítés:
Egy nagy serpenyőben bele kevés olajat melegítünk, majd a csirke bőrét 3-4 percen át sütjük. Időközben megfordítjuk és ha megpirul, kiszedjük és félretesszük. A kolbász szeleteket a serpenyőbe tesszük, majd 2-3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a kakukkfüvet, a chillit és a pirospaprikát. Dinszteljük néhány percig. Ráöntjük a fehérbort, majd lejjebb vesszük a lángot, hozzáadjuk a paradicsomot, a szójaszószt és az alaplevet. Visszatesszük a csirkemellet, feljebb vesszük a lángot, hogy felforrjon, majd ismét lejjebb vesszük a lángot, fedőt teszünk rá és lassú tűzön kb. 40 percig főzzük. Hozzáadjuk a cukrot.

A kuszkuszt megfőzzük és egy kevés citromlevet adunk hozzá, majd ízlés szerint borssal ízesítjük.

Tálaláskor petrezselyemzölddel díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk!
vissza a receptekhez