Grillezett gomba feta sajttal, uborkával és gránátalmával töltve

Szójaszószban és olívaolajban pácolt nagy gombafejek, fokhagymával és borssal, uborkával és gránátalmával kockára vágott feta sajttal tálalva.
Remek előétel lesz egy grillpartin.

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 15 perc
KALÓRIA ÉRTÉK: (adagonként) 1804 kJ / 431 kcal
Zsír: 29 g Fehérje: 25 g Szénhidrát: 20 g

HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:
Gomba és pác:
• 500 g nagy gomba
• 2 evőkanál olívaolaj (20 g)
• 1 evőkanál Kikkoman természetesen érlelt szójaszósz (20 g)
• 1 gerezd fokhagyma
• 1/4 teáskanál frissen őrölt bors

Töltelék:
• 2 uborka (kb. 300 g)
• 150 g feta sajt
• 3 evőkanál gránátalma (kb. 80 g)
• Friss petrezselyem tálaláshoz

ELKÉSZÍTÉS:
1. A gombákat megtisztítjuk, a szárukat kivágjuk.
2. Összekeverjük az olívaolajat szójaszósszal, a kinyomott fokhagymával és borssal. A kapott páccal lelocsoljuk a gombát.
3. Forró serpenyőben, vagy grillen mindkét oldalát megsütjük.
4. Közben az uborkát és a fetát kockákra vágjuk. Összekeverjük őket gránátalmával. Töltsük meg a gombákat a keverékkel. Díszítsük petrezselyemmel, és máris tálalhatjuk.
vissza a receptekhez