Illatos sügér

Összetevők 2 személyre:
200 g rizs
1 ek. mogyoró olaj
1 erős piros chilli paprika
4 tavaszi hagyma
2 ek. Kikkoman szója szósz
25 g kókusz-krém
3 ek. friss koriander levél
1 lime leve kifacsarva
2 egész sügér, megtisztítva

Szószhoz:
1 ek. szezámmag
1 piros chilli paprika
4 ek. Kikkoman szója szósz
2 ek. rizs szósz
1 ek. szezám olaj
1 frissen facsart lime lé
2 cm hosszú friss gyömbér gumó, hámozva, reszelve

A sütőt 200 ºC-ra felmelegítjük. A rizst megfőzzük, és hozzáadjuk a rizsszószt.

Az olajat egy nagy wok edényben felmelegítjük, hozzáadjuk a chilli-t és tavaszi hagymát, majd puhára pároljuk. Hozzáadjuk a megfőtt rizst, a szójaszószt, a kókuszkrémet, a friss koriandert és a lime juice-t. Kevergetve főzzük a wok-ban pár percig.

A sügéreket egy kiolajozott tepsibe tesszük, a hal húsát bevagdossuk. Alufóliával lefedjük és 15 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a fóliát, és további 15 percig sütjük a sütőben, míg jól átsül a hal. Mikor készen van, kivesszük a sütőből, és állni hagyjuk egy pár percig.

A szezámmagokat megpirítjuk egy kisebb edényben, de vigyázzunk, nehogy megégjenek. A szószhoz hozzáadjuk a többi alapanyagot és lassan melegítve felforraljuk. Ezután meglocsoljuk a kész szezámos szósszal a halat. Rizzsel és párolt zöld babbal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Elkészítésio idő: 50 perc
Energia 1 adagban: 3496 kJ / 835 kcal
vissza a receptekhez