Szójaszószos krémbrülé

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 2 óra

HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:
1,2 csésze habtejszín (300 g)
80 ml 3%-os tej
4 tojássárgája (80 g)
60 g kristálycukor
35 g csésze Kikkoman szójaszósz
A nyers nádcukrot karanellizálni kell

ELKÉSZÍTÉS
1. A sütőt állítsuk 100 °C-ra.
2. Keverjük össze a tejszínt, a tejet, a tojássárgáját, a cukrot és a szóját egy tálban.
3. Osszuk el a keveréket 4 kivajazott, sütőben használható formába. A sütő közepére tegyük őket, amíg a brûlée megszilárdul, ez 1-2 órát vesz igénybe. Hagyjuk kissé kihűlni. Tegyük őket hűtőbe legalább 2 órára.
4. Tálalás: Megszórjuk vékony réteg nyers nádcukorral, és gázégővel óvatosan leégetjük (a felület legyen repedezett és borostyánsárga, de ne égjen meg). Azonnal tálaljuk.
vissza a receptekhez